Carpaccio z červené řepy

Carpaccio

Očištěnou a omytou červenou řepu zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 180°C.
Než se červená řepa upeče, připravíme marinádu. Na marinádu potřebujeme:

  • pomerančovou kůru
  • šťávu z 1 pomeranče
  • 4 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 2 polévkové worchestrové omáčky
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 polévková lžíce bio jemně strouhaného zázvoru
  • 2 polévkové lžíce octa balzamica

 

Všechny suroviny důkladně promícháme. Upečenou červenou řepu nakrájíme na tenké plátky a necháme 12 hodin uležet v připravené marinádě.

Marinovanou červenou řepu servírujeme spolu s rukolou a kozím sýrem. Těsně před podáváním vše pokapeme olivovým olejem a bio zázvorovým sirupem.

 


Další recepty z kategorie Předkrmy: