Kuřecí prsíčka marinovaná s citronovou trávou, zázvorem, česnekem, chilli a dýňové pyré s mátou

  • kuřecí prsíčka
  • Bio jemně strouhaný zázvor
  • citronová tráva
  • citron
  • 3 stroužky česneku
  • paprika červená, žlutá, zelená
  • cuketa
  • dýně (hokaido nebo máslová)
  • 2 střední brambory
  • 125g másla
  • máta
  • olivový olej extra virgine
  • sůl
  • chilli
Kureci_prsicka

Den předem naložíme prsíčka do směsi:

  • Nasekaná citronová tráva
  • bio jemně strouhaný zázvor
  • česnek
  • chilli
  • olivový olej
  • špetka soli

Takto připravená marinovaná prsíčka rychle orestujeme na rozpálené pánvi a poté je dáme do předem rozpálené trouby (180-200°C) na 10 minut. Nepodléváme.

Bramborovo-dýňové pyré:
Očištěnou a semínek zbavenou dýni nakrájíme na větší kostky a dáme vařit spolu s oloupanými a taktéž na kostky nakrájenými brambory. Jakmile je vše uvařené, brambory spolu s dýní rozmixujeme, dochutíme bio jemně strouhaným zázvorem, citronovou šťávou a solí. Těsně před podáváním pyré ozdobíme najemno nasekanou mátou.

 


Další recepty z kategorie Hlavní jídla: