Ginger Burger

Zázvor dodává pikantní chuť těmto šťavnatým hamburgerům. S plátky okurky, ledovým salátem a rajčaty vytvoříte jedinečné menu.

Ingredience na 4 hamburgery:

  • 450g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička sojové omáčky
  • ¼ šálku strouhanky
  • 1 malá, na drobno nasekaná cibule
  • 1 čajová lžička zázvoru (použijte již připravený bio mletý zázvor od výrobce The Ginger People)
  • 1 stroužek česneku
  • 2 čajové lžičky Dijonské hořčice
  • ¼ čajové lžičky pepře
  • sůl
  • 4 housky na hamburger
  • 100g listů rukoly
  • 1 cibuli, nakrájenou na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na plátky
  • kečup, majonézu nebo Váš oblíbený dip

 

Ve velké míse smíchejte ingredience na hamburgery a vše dobře promíchejte.
Ze směsi vytvořte 4 ploché bochánky, zakryjte mikrotenovou fólií a uložte do lednice.
Hamburgery grilujte 
3-5 minut z každé strany.

Housky rozkrojte a dejte na gril, opečte z každé strany zhruba půl až jednu minutu.
Na spodní půlku housky dejte nejprve list salátu, pak hamburger, kolečka cibule, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopte druhou půlkou housky.

 


Další recepty z kategorie Hlavní jídla: