Vdolečky se zázvorovou marmeládou

  • 2 žloutky
  • 3 dkg tuku, sůl
  • ¼ litru mléka
  • 4 dkg cukru
  • 50 dkg polohrubé
  • 4 lžíce rumu
  • 3 dkg droždí
  • olej na smažení
  • zázvorová marmeláda

Z droždí, vlažného mléka a cukru uděláme kvásek. Utřeme žloutky s tukem a rumem, přidáme kvásek střídavě s moukou a zbytkem cukru. Těsto necháme vykynout na teple, poté vyklopíme na pomoučený vál a zlehka rozválíme na cca 0,5 cm placku. Vykrajujeme vdolečky, které smažíme a vkládáme do misky vyložené ubrousky.

Vdolečky potíráme zázvorovou marmeládou a můžeme ozdobit dle chuti šlehačkou, kysanou smetanou či tvarohem.

 


Další recepty z kategorie Dezerty: