Tvarožník s citrónem a zázvorem

Suroviny

  • 500 g jemného tvarohu Pilos (obsah tuku 2,5%)
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krystal Castello
  • špetka soli
  • 1 balení vanilinového cukru
  • 1 citrón (na šťávu a kůru)
  • 50 g zázvoru
  • 120 g hladké mouky Castello
  • ½ kypřicího prášku na pečení (cca 15g)
  • 150 g moučkového cukru Castello

obtížnost: střední
porce: 10
čas: 20min

Potřebujeme:

  • kuchyňský robot
  • kulatou formu na pečení (ø 24 cm)
  • sítko
  • vyšší pekáč s vodou

Do vyššího pekáče nalijeme vodu (do výšky asi 4 cm) a vložíme do trouby předehřáté na 200°C pro vytvoření páry (díky tomu nebude tvarožník suchý).

V míse ušleháme bílky s polovinou dávky cukru krystal a špetkou soli. Poté v robotu vyšleháme žloutky, tvaroh, vanilinový cukr, zbylý cukr krystal a šťávu z citrónu. Po chvíli přidáme lžičku na jemno nastrouhaného zázvoru, citrónovou kůru a promícháme. Poté přisypeme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Připravené těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Před vložením tvarožníku do trouby snížíme teplotu ze 200°C na 160°C. Pečeme 35-45 minut (spolu s pekáčem s vodou).

Servírování:

Vychladlý tvarožník posypeme moučkovým cukrem a podáváme nakrájený na trojúhelníky.

 


Další recepty z kategorie Dezerty: